• Pressiteade: Eesti suuremad telekanalid käivitasid koos Leviraga hübriidTV

10. Märts 2015

_02A8556

10. märtsil toimus Tallinna Teletorni konverentsisaalis värskelt valminud hübriidTV teemaline pressikonverents, kus lisaks Levira juhatuse esimehele Mart Einpalule esinesid Eesti suurimate telekanalite juhid Margus Allikmaa (ERR), Priit Leito (TV3) ja Urmas Oru (Kanal2).

Pressiteade ning fotogalerii üritusest:

Eesti suuremad telekanalid käivitasid koos Leviraga hübriid

10.03.2015, Tallinn

Alates märtsist pakub Eesti vabalevi kanalite edastaja Levira uut hübriidTV teenust, mis võimaldab lisaks telekanalite tasuta vaatamisele ka saadete tasuta järelvaatamist, raadiokanaleid, uudiseid ning ilmateadet.

HübriidTV on HbbTV standardil põhinev tehnoloogia, mis kombineerib digilevi ja interneti võimalused ning mida toetab enamik alates 2013. aastast müüdud nutiteleritest.
    HübriidTV teenuse kasutamiseks peab teler lisaks tavaantennile olema ühendatud ka internetiga, allalaadimiskiirusega vähemalt 2 Mbit/sek. Samuti peab teler toetama HbbTV standardit.

Levira juhatuse esimehe Mart Einpalu sõnul ei konkureeri uus teenus ei kaabel- ega satelliit-televisiooniga. “HübriidTV on mugav lahendus vaatajatele, keda toovad teleri juurde eelkõige need saated, mis on meie oma telekanalite – ETV ja ETV 2, TV 3, Kanal 2 ja ka Tallinna TV – eetris. Just HübriidTV võimaldab järelvaadata paljusid lastesaateid, uudiseid, seriaale ja muud meelelahutust. See on uue aja nõue – vaadata seda mis meeldib, just siis kui selleks aega on, suurelt ekraanilt. TasutaTV sobib hästi neile, kelle kodus ei ole kättesaadav mõne kaablioperaatori teenus või kes tunnevad, et nad ei vaja oma koju sadu telekanaleid. See sobib ka lisateenusena neile peredele, kus on rohkem kui üks televiisor,” ütles Einpalu. TasutaTV signaal on antenniga vastuvõtmiseks kättesaadav praktiliselt kõikjal Eesti territooriumil, mis teeb selle teenuse kasutamise eriti lihtsaks.
    Rahvusringhäälingu juhatuse esimehe Margus Allikmaa sõnul on hübriidtelevisioon suurepärane lahendus neile, kes seni pidid ETV ja ETV2 saadete järelvaatamiseks appi võtma arvuti, tahvelarvuti või mobiiltelefoni. “Nüüd on Levira loonud televaatajatele lahenduse, kus nii otse kui ka järelvaatamine on võimalik ühe ja sama seadmega – suure telekaga. Seda muidugi juhul, kui telekas ühendatud internetiga. Eriti väärtuslikuks muudab hübriidtelevisiooni see, et suurelt ekraanilt saab nüüd jälgida ka seda rikkalikku sisu, mida pakuvad ERR-i veebiküljed. Eriti peaksid rõõmustama inimesed, kes on huvitatud värsketest uudistest. ERR-i uudisteportaal on ainult telekapuldi mõne klahvivajutuse kaugusel. Viimaseks tahan rõhutada, et ERR toodab tehniliselt väga kvaliteetset telepilti, mis on mõeldud vaatamiseks suurelt ekraanilt. Suur osa sellest kvaliteedist jääb kasutamata, kui telesaateid vaadatakse arvutist või mõnest mobiilsest seadmest. Levira uus teenus võimaldab saadete järelvaatamist suurelt ekraanilt ja see on professionaalsetele teletootjatele väga hea uudis.” ütles Allikmaa.
    TV3 juht Priit Leito sõnul on TV3-e jaoks on uudsete tehnoloogiliste lahenduste arendamine prioriteet. “HübriidTV võimaldab laiendada meie TV3Play rakenduse katvust ning jõuda rohkemate inimesteni ning seda suure ekraani vahendusel”.

TNS Emori veebruaris avaldatud teleauditooriumi uuringu andmetel kasvas TasutaTV vabalevi telekanaleid vaatavate teleperede arv Eestis aastaga 7000 võrra – 86 000 pereni, moodustades kõigist teleperedest 15%. TasutaTV kanalid on Eesti kõige vaadatumad telekanalid, mille summaarne vaatamisaeg kasvas TNS Emori andmetel aasta jooksul 0.4%, moodustades 45,8% kogu vaatamisajast, eestlaste seas isegi 62,7%.

Lisainfo:
    Kristi Kurell
    Turundus- ja kommunikatsioonispetsialist
    Telefon: 503 7679
    E-post: kristi.kurell@levira.ee | tasutatv.ee

PS. Suuremad fotod on allalaaditavad siit.

Kliki ja hakka meie sõbraks!